fbpx

Exclusive Change d.o.o. posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika korištenja kolačića uređuje način postupanja s informacijama koje Exclusive Change d.o.o. obrađuje odnosno prikuplja prilikom posjeta našoj web stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka.

Što je kolačić?

Kolačić je kratka tekstualna datoteka koja se prenosi na vaš uređaj (primjerice računalo, prijenosno računalo ili pametni telefon) prilikom posjećivanja web stranice. Može ju pročitati jedino stranica koja je instalirala kolačić. Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega.

Kolačići se upotrebljavaju za funkcioniranje svih značajki internetskih stranica i bolje korisničko iskustvo, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta). Sve prikupljene informacije su anonimne i ne možemo ih povezati s vama. Na našoj web stranici koristimo obvezne kolačiće koji su nužni za osnovnu funkcionalnost naše web stranice te opcionalne kolačiće.

Obvezni kolačići

Omogućavaju vam kretanje po internetskoj stranici i korištenje osnovnih funkcija. Obično su postavljeni kao odgovor na vaše postupke koji rezultiraju zahtjevom za uslugom. Ovi kolačići neophodni su za korištenje naše internetske stranice.

Opcionalni kolačići

Odnose se na kolačiće za funkcionalnost koji se koriste za vaše prepoznavanje po povratku na našu internetsku stranicu i omogućavaju nam da vam ponudimo poboljšane funkcije prilagođene vama poput pamćenja vaših postavki. Ovi kolačići prikupljaju anonimne podatke i ne mogu pratiti vaše posjete drugim internetskim stranicama.

Analitički i kolačići za procjenu učinka

Omogućavaju nam prepoznavanje i prebrojavanje korisnika i drugih podataka te prikupljanje podataka o tome kako se internetske stranice koriste (primjerice, koje stranice korisnici najčešće otvaraju i prima li korisnik obavijesti o greškama od pojedinih stranica). To nam pomaže unaprijediti rad internetskih stranica, primjerice, da vam osiguramo lako pronalaženje svega što tražite. Korištenjem ovog tipa kolačića ne dijelimo vaše osobne podatke, a rezultat praćenja zaprimamo u obliku statističkih podataka koji nam pomažu da unaprijedimo našu web stranicu. Ova web stranica koristi Google Analytics, analitičku uslugu koju pruža Google, a koja koristi “kolačiće” (cookies) – male tekstualne datoteke, odnosno informacije koje su spremljene na vaše računalo u svrhu poboljšavanja vašeg iskustva pregledavanja stranice. Informacije o vašoj posjeti ove web stranice, dobivene pomoću „kolačića“, u pravilu se prenose na server tvrtke Google u SAD-u i tamo se pohranjuju. Po nalogu vlasnika ove web stranice Google će ove informacije upotrebljavati za analizu vašeg korištenja web stranice, za izvještaje o web aktivnostima te za pružanje ostalih usluga povezanih s posjetima web stranice i interneta u odnosu na vlasnika web stranice.

Marketinški kolačići

Bilježe vaše posjete našim internetskim stranicama. Svrha korištenja ovih kolačića jest prikazivanje oglasa koji su relevantni i povezani za korisnika, a samim time korisni izdavačima te oglašivačima trećih strana. Također ih koristimo da bismo ograničili koliko puta gledate oglas i pomažu u mjerenju učinkovitosti marketinških kampanji. Isključivanjem ove opcije neće se smanjiti broj prikazanih oglasa već oni neće sadržajem biti prilagođeni vašim interesima. Možete mijenjati svoje postavke o marketinškim kolačićima u postavkama vašeg preglednika u bilo kojem trenutku.

Veze s drugim stranicama: Ova politika privatnosti odnosi se na web stranice domaćina Exclusive change d.o.o. Navedene stranice mogu sadržavati veze s drugim davateljima usluga te se na njih ne odnosi ova politika privatnosti. Prilikom napuštanja internet stranice Exclusive change d.o.o., molimo Vas da se upoznate s politikom privatnosti na svakoj internet stranici koja prikuplja osobne podatke.

Upravljanje kolačićima

Većina preglednika automatski sprema kolačiće, ali pruža kontrolu koja Vam omogućava da ih onemogućite ili obrišete. Samostalno možete putem postavki svojeg web preglednika regulirati spremanje kolačića. Takvo upravljanje kolačićima ovisi o pregledniku kojim se služite. Podrobnosti možete naći u Pomoći svojeg preglednika, gdje se objašnjava kako možete podesiti kolačiće.

Za korištenje i pohranjivanje kolačića na našoj stranici važna nam je Vaša suglasnost. Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku. Molimo da vodite računa da ukoliko onemogućite kolačiće, nećemo Vam moći jamčiti potpunu funkcionalnost naše web stranice.